Шест терена е определило правителството за бази на медицинските хеликоптери. Това

...
Шест терена е определило правителството за бази на медицинските хеликоптери. Това
Коментари Харесай

Транспортният министър: Определихме шест терена за бази на медицинските вертолети

Шест терена е определило държавното управление за бази на медицинските хеликоптери. Това съобщи министърът на транспорта Георги Гвоздейков на брифинг на държавното управление. 

" Министерството на превоза даде три терена, които са на съществуващата инфраструктура на летище София, летище Пловдив и летище Търговище в село Буховци, където ще бъдат три от оперативни бази. Четвъртата ще бъде на терен на община Сливен. Другите две точки са летище Долна Митрополия, на военновъздушното учебно заведение, а последната точка е на летище Габровница – някогашна военновъздушна база, която все още е с отпаднала нужда. Работим за прекачване на последните два парцела към Министерството на здравеопазването ", сподели още той.

Министърът сподели, че предоставените терени са били употребявани в предишното за въздушни бази, а в този момент ще бъдат още веднъж употребявани по предопределение, само че за спещната здравна помощ, съобщи Фокус.

Гвоздейков съобщи, че е неприемливо да се изграждат нови терени, на който да се построява занапред инфраструктура. Такива бяха проектите на служебното държавно управление.

От думите на министъра стана и ясно, че до всяка точка на страната ще могат да се придвижват по 2 хеликоптера при положение на по-сериозен случай.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР